Betulkan Missing a Temporary Folder WordPress

Adakah terdapat sesuatu yang salah dengan WordPress anda menunjukkan mesej bahawa anda kehilangan folder sementara? Ralat ini biasanya muncul apabila anda gagal memuatkan imej dan mengemas kini templat atau pemalam.

Untuk dapat menyelesaikan ralat dan dapat memuat naik fail, anda perlu mengambil beberapa langkah pembetulan. Dalam artikel ini, anda akan belajar cara membetulkan ralat folder hilang sementara dengan betul.

Walau bagaimanapun, pertama, mari kita lihat maksud dan punca ralat di bawah!

Pemahaman dan sebab ralat folder hilang sementara

Ralat kehilangan folder sementara
Sumber: wpbeginner.com

eRalat kehilangan folder sementara Ia biasanya muncul kerana ralat dengan kebenaran folder pada akaun pengehosan anda. WordPress menggunakan folder sementara (sementara) untuk menyimpan banyak fail sebelum ia disimpan ke lokasi yang dimaksudkan.

Apabila kebenaran pada folder sementara tidak sepadan, mesej ralat “Folder Sementara Hilang” akan muncul. Ini boleh menyukarkan anda untuk memuat naik fail, mengemas kini templat atau mengemas kini WordPress.

Ini biasanya disebabkan oleh memadam folder sementara secara tidak sengaja atau disebabkan oleh beberapa masalah lain.

Dalam bahagian ini, anda telah memahami perkara asas yang menyebabkan ralat muncul. Langkah seterusnya ialah membuat pembaikan.

Baca Juga: Cara Membetulkan Ralat Muatan: Gagal Menulis pada Cakera

Betulkan Missing a Temporary Folder WordPress

Cara membetulkan folder sementara yang hilang dalam WordPress boleh menjadi sangat mudah untuk anda. Anda hanya perlu mengedit fail fail wp-config.php Ia terletak dalam direktori WordPress utama sahaja. Sila ikut langkah di bawah untuk membetulkan ralat.

1. Log masuk ke akaun cPanel anda

Mula-mula, log masuk ke akaun cPanel anda menggunakan nama pengguna dan kata laluan pengehosan anda. Jika anda pengguna pengehosan Niagahoster, anda boleh log masuk ke cPanel melalui Kawasan Ahli.

Pada halaman Kawasan Ahli, ketik Menu Perkhidmatan Anda > Pengehosan > Pengurusan Pengehosan. Selepas itu anda akan melihat paparan senarai dalam cPanel.

Log masuk ke cPanel

2. Pilih Pengurus Fail

Selepas memasuki halaman cPanel, pilih menu pengurus fail.

Pilih Pengurus Fail

3. Cari fail wp-config.php

Seterusnya, pergi ke folder public_html dan cari fail tersebut fail wp-config.php. Kemudian, klik kanan dan pilih lepaskan.

Cari fail wp-config dalam Public_html

Baca juga: Memperbaiki ralat “Maaf, jenis fail ini tidak dibenarkan atas sebab keselamatan.”

4. Edit wp-config.php

Edit wp-config

Selepas membuka fail berjaya, sila tampal baris kod di bawah sebelum perkataan “Itu sahaja, berhenti mengedit! selamat berblog“.

pilih(‘WP_TEMP_DIR’, nama direktori (_FILE_). ‘/wp-content/temp/’);

Kemudian simpan fail dan muat turun semula fail wp-config.php.

5. Buat folder sementara

Sila buka folder wp-content Buat folder baharu dengan nama Sementara.

Selepas mencipta folder temp berjaya, sila semak tapak dengan log masuk ke papan pemuka WordPress. Selepas itu, sila cuba muat naik fail sekali lagi.

Baca Juga: Cara Menyelesaikan 40+ Ralat WordPress

Segera atasi ralat sementara pada folder yang hilang, sekarang!

Ralat hilang buat sementara waktu Folder selalunya disebabkan oleh kebenaran folder yang salah pada pengehosan anda. Akibatnya, anda tidak boleh memuat naik fail ke tapak web anda. Nah, dengan tutorial di atas, ralat kini telah diselesaikan, bukan?

Jika anda masih menghadapi masalah, segera hubungi pasukan perkhidmatan pelanggan perkhidmatan pengehosan anda untuk mengendalikan bantuan.

4+ Cara untuk Menyelesaikan Ralat 503 Perkhidmatan Tidak Tersedia…

Adakah anda terkejut bahawa tapak web anda hanya memaparkan skrin putih yang menyatakan “Perkhidmatan Ralat 503 Tidak Tersedia”? Jangan panik, anda telah menemui artikel...
larissa
3 min read

Cara Menyelesaikan Error 405 Method Not Allowed dalam WordPress

Adakah tapak web anda pernah mengalami ralat dengan mesej “Error 405 Method Not Allowed? “. Mesej ralat ini pastinya bukan berita baik. Kerana kaedah...
larissa
5 min read

9 einfache Möglichkeiten, den 401-Fehler auf der Website zu…

Man kann sagen, dass der 401 Unauthorized-Fehler einer der nervigsten WordPress-Fehler ist. Warum? Besucher können sich nicht auf der Website anmelden und ihre Funktionen...
larissa
6 min read